loading...
نا گفته ها-400کد جاوا اسکریپت
علیرضا بازدید : 115 چهارشنبه 30 اسفند 1391 نظرات (0)

رابطه اعضای یک خانواده معمولاً به سه شکل ظاهر می شود. استبدادی- آزادی بی قید و شرط- دموکراسی.

جو عاطفی استبدادی

در این خانواده ها معمولاً یک نفر حاکم بر اعمال و رفتار دیگران است. این فرد غالباً پدر است و در بعضی موارد ممکن است مادر نقش خودکامه یا مستبدانه در خانه اجرا کند. در چنین خانواده ای که جو مستبدانه در آن حاکم است تنها یک نفر می تواند صحبت کند، راه نشان دهد و تصمیم بگیرد و سایر اعضای خانواده صرفاً می بایست بدون چون و چرا تمامی تصمیمات فرد مستبد را به مورد اجرا بگذارند. این فرد در کوچکترین اعمال افراد خانواده دخالت مستقیم می کند. او می تواند از دیگران انتقاد کند، ولی آنچه او انجام می دهد بدون چون و چرا باید مورد تایید و حمایت دیگران قرار گیرد. اما این روش به هیچ وجه درست نیست.و تنها می تواند دردسرساز شود.

باید توجه داشت که مشکلات کارهای مربوط به خانه و خانواده تنها به پدر و یا مادر مربوط نمی شود، بلکه بچه ها در ایجاد آن مشکلات و یا برخورد با آنها و پیدا کردن راه حل جهت از بین بردن مشکلات سهمی دارند.

در خانواده های دموکراتیک اصل بر این است که بزرگ و کوچک در مسائل مربوط خانواده صلاحیت اظهار نظر را دارند. و در تصمیماتی که مربوط به کار آنهاست و در وضع آنها تاثیر می کندباید شرکت داشته باشند

هیچ وقت یک نفر نمی تواند به خوبی چند نفر تصمیم بگیرد و در نتیجه مشکلاتی ایجاد خواهد کرد. مشاوره و همکاری افراد یک خانواده با یکدیگر برای حل مشکل جمعی و فردی مفید ترین و موثرترین راهی است که می توان از آن استفاده کرد. علاوه بر این مشورت کردن و کمک گرفتن از دیگران برای تصمیم گیری، حس همدلی میان افراد خانواده را تقویت می کند.

 

جو عاطفی آزادی بدون قید و شرط

در این چنین خانواده هایی هر عضو خانواده هر کاری که دوست داشته باشد انجام می دهد. سایر افراد حق دخالت و یا کوچکترین اظهار نظری را درباره اعمال او ندارند. در این خانواده در ظاهر آزادی حکمفرماست. و منظور از آزادی در اینجا این است که هر فرد خانواده هر کاری را که درست تشخیص می دهد انجام داده و به نظر و منافع دیگری وقعی نمی نهد. مسلماً افراد در چنین خانواده هایی هم دچار مشکلات جدی خواهند شد. چراکه در این جا به جای منطق و خیر و نفع خانوادگی، تمایلات فردی به ذهن افراد حکمفرمایی می کند. یکی از بزرگترین مشکلات در چنین خانواده هایی احساس عدم مسئولیت است. افراد چنین خانواده ای، بی بندو بار، لاابالی، سهل انگار، خودخواه و بی هدف هستند. ملاک و میزانی برای کنترل رفتار خود ندارند، احساس مسئولیت نمی کنند، قادر به زندگی اجتماعی نیستند، نمی توانند با دیگران به سر ببرند و اغلب در زندگی با شکست مواجه می شوند.

 

جو عاطفی دموکراتیک

منظور از جو عاطفی دموکراسی یعنی برقراری عاقلانه ترین و انسانی ترین راه زندگی در بین افراد یک خانواده است. همه افراد خانواده به تناسب موقعیت و امکانات خود حق دخالت در اداره امور خانه و اظهار نظر درباره مسائل مختلف را دارا هستند.

ارتباط در خانواده

 

شاید خیلی از ما این نکته مهم را نادیده بگیریم، به اینکه همفکری و مشارکت برای حل مسائل خانواده وظیفه همه اعضای خانواده است.حتی بچه ها.هر کدام از اعضای خانواده حق دارند درباره کارهای خانه بحث و گفتگو کنند و درباره مسائلی که مربوط به کل خانواده است همه اعضای خانواده باید دخالت داشته باشند. از تصمیماتی به سادگی انتخاب رنگ دیوارها گرفته تا موضوعاتی مانند سفر رفتن و تغییر مکان. این کار کمک می کند حس اعتماد به نفس کودک هم تقویت شود. و احساس کند نظرش برای خانواده مهم است. علاوه بر این فرزندان ما از همان دوران کودکی یاد می گیرند چگونه باید با مشکلات و مسائل زندگی روبرو شوند و با آن مقابله کنند.

در چنین خانواده ای اصل بر این است که بزرگ و کوچک در مسائل مربوط خانواده صلاحیت اظهار نظر را دارند. و در تصمیماتی که مربوط به کار آنهاست و در وضع آنها تاثیر می کندباید شرکت داشته باشند.

از یاد نبریم که مشورت و همفکری در خانواده باید گروهی باشد. به این منظور که تمامی اعضای خانواده بتوانند نظرات و پیشنهادات خود را به راحتی و بدون ترس از سرزنش شدن و یا مورد تحقیر قرار گرفتن بیان کنند.به طور حتم این روش به نفع همه اعضای خانواده می باشد. چرا که با این روش همه افراد خانواده در برابر یکدیگر  و در برابر خانواده خود احساس مسئولیت می کند.

برچسب ها بزرگراه عاطفی ,
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
درباره ما
سلام عزیزان. تمام سعی و تلاش خودم رو جهت خدمت به جامعه وبلاگ نویسان فارسی زبان میکنم. (( من برای متنفر بودن از کسانیکه از من متنفرند وقت ندارم زیرا گرفتار دوست داشتن کسانی هستم که مرا دوست دارند.))
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 21
  • کل نظرات : 3
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 6
  • آی پی امروز : 5
  • آی پی دیروز : 0
  • بازدید امروز : 9
  • باردید دیروز : 1
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 28
  • بازدید ماه : 108
  • بازدید سال : 605
  • بازدید کلی : 17,385